2012. február 28., kedd

Fonaltartó tálka

Ebben gyönyörködöm napok óta.


Mert végre nekiálltam egy saját festésű, színátmenetes fonalamnak. Naniától jött az ihlet meg a noszogatás.


Mert szégyen ide vagy oda, hosszú idő óta nem mertem elkezdeni angol mintaleírásból kötni. Németül ismerem a titkosírást (a nyugati határszélen Bános Mária után Dianán, Verenán, Sandrán, meg Sabrinán nőttem fel), de az angol nekem akár kínai is lehetett volna. Meg hova és hogyan "slip, slip", mikor nekem a szemek is máshogy állnak a tűn? Persze ha azt mondták volna, hogy jobbra vagy balra dőlő fogyasztás, mindjárt világos...
Na de csak irigykedtem a sok szépség láttán, meg a Ravelry-ről is folyamatosan töltögetem le a cuccokat, de most megtörtént végre az áttörés. Mi a fenét vacakolok én mindig ennyit?


Ha elkészül a csipkeszélű sálacska, mutatom egészben. Már nagyon izgatott vagyok. A fele majdnem kész.

A tálacskát (amellett, hogy praktikus, - nem gurul el munka közben a fonal, sőt az áttört mintán keresztül is lehet vezetni a fonalat), gyönyörű ornamentikája és színvilága miatt imádom. Épp passzol a fonalamhoz. Vétek lenne eldugni egy táskába vagy zacskóba, miközben dolgozom. Külön öröm, miközben rájuk nézek.


Külföldi oldalakon már rég óta nézegetek ilyen praktikus kis csuprokat, (az 1001 fonalnál már lehet is kapni egyféle változatot), de mikor ezt a kis tálkát megláttam Kriszti anyukatárs standján egy közös vásárban, tudtam, hogy ez lesz az enyém (eredetileg persze nem ennek készült). El is határoztam, hogy rendelek tőle még többet, kicsit változtatva a struktúrán, meg hogy legyen színválasztékom. Szín színhez is igazodjon. Micsoda luxus! Nekem ez kell.

Kinek tetszik?

7 megjegyzés:

  1. Hm... nekem eddig megtette a műanyag konyhai keverőtál is:-) lehet hogy rosszul tettem?

    VálaszTörlés
  2. juj, nekem is kell egy ilyen, és már tudom is, hogy mit fogok a következö agyagozós kreativ összejövetelen csinálni :) biztosan nem lesz ilyen szép, de enyém.
    Nagyon át tudom érezni amit írtál, az angolos tudásom annyi lehet mint a tied és nekem is csak csorog a nyálam az angol forumokon.Lehet hogy én is belevágok, kiváncsi vagyok a kendödre, biztosan nagyon szép lesz

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű a tálka , de a fonalad is !:)A mintákkal hasonlóan vagyok én is ...megpróbálom kisakkozni .:)

    VálaszTörlés
  4. Ez nekem nagyon új!! Álmomban sem gondoltam, hogy létezik kerámia fonaltartó tálka. Nagyon mutatós!

    VálaszTörlés
  5. Jaj tényleg csodásak így együtt. A kötésre meg nagyon kiváncsi lennék!

    VálaszTörlés
  6. ez kérem minden szempontból gyönyörű: a fonal, a tálka, a kötés....
    ismered azt az oldalt, amin videók mutatják meg hogyan értelmezd és kivitelezd a rövidítéseket? ha nem előkeresem majd a linket neked. nekem nagyon sokat segített.

    VálaszTörlés
  7. Köszi szépen mindannyiótoknak. A kötés kész, fotózni kell, és mutatom.
    Zelnice, igen, kérem azt a linket. Köszi.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...