2012. január 29., vasárnap

Spulnizógép

Átmentünk modernbe. Mert lehet ugyan kapni Lőrincz Péternél kézitekerentyűs spulnizót, magyarul orsózót, de nekünk nem kell (mondjuk így, nincs rá keret), mert van nekünk villanyhajtásos.

És öröm is van, mert így a fiúgyermeknek is akad munkája.


Bár senki ne higgye, hogy nálunk a férfiember ki van rekesztve a jóból. Sőt. Nem is hagyja magát. Nekünk, lányoknak kell sorban állni. Várni, hogy végre átadja a régóta várt, hőn óhajtott hajócska vetélőt. Nem játékból vagy bosszantásból nem adja. Nem. Hanem mert kemény munka van. Teljes elszánással és odaadással.

Gondoltam, adok neki egy ki tudja honnan lévő, ki tudja milyen összetételű halványkék fonalat. (A kék amúgy abszolút melléfogás lenne egy okker, narancs, bordó felvetéshez.)

Gondoltam, 10 perc múlva megunja úgyis, meg elfárad, mert állnia kell. Hát nem. 80 cm-nél elraktam a kék fonalat, most anya jön.

Spulniztunk még szép, odaillő fonalakat,

saját fonásúakat is persze,


...de nem anya jött még, hogyan is gondolhatta volna.A népek-és a zongora- elcsendesedése után azért nekem is jutott végre egy kis lehetőség.


Egy messzi cél lebeg a szemem előtt (ugye mert ahhoz a varrógépet is elő kéne majd venni), de Colette már elkészítette nekem a ferdepántot hozzá.

6 megjegyzés:

 1. Na jó, látom a kreatív megoldások nálatok is könnyen születnek:-) Csak akkor vagytok bajban, ha a "macska" is otthon van és nem adja azt a csavarozót vagy fúrógépet...akkor szegény cincogó kisegerek mit csinálnak? XD

  Gyönyörű színe van a kelméteknek! Mint a keleti szöveteknek.

  VálaszTörlés
 2. Olyan gyönyörű, én is annyira szeretnék ilyet!
  A fonásból Csabika sem maradhat ki. :)
  A fúrógép nagyon jó ötlet, bevetem. :)

  VálaszTörlés
 3. Micsoda mesés dolga van nálatok a gyerekeknek!! Mennyi csoda születik nálatok!!

  VálaszTörlés
 4. Nagy ötlet! Bevetem, ha szabad ;)

  VálaszTörlés
 5. Mi lesz belőle egyébként... a saját szövésből mi készül?

  VálaszTörlés
 6. Hát igen, nagyon jó dolgunk van. A gyerekeknek is, azt hiszem.
  A fúrógépes ötlet meg nem az enyém (sajnos). Lőrincz Péter küldött a vetélő mellé "célszerszámot" is, hogy a spulnit be tudjuk rögtön illeszteni a fúrógépbe. Nem veszel rendes spulnizógépet, nem baj, azért segítek neked... Mert ilyen ez az ember.
  Colette, még titok. Bocs.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...