2011. november 5., szombat

Szövött stóla

Két gyapjústóla is készült Csillaghegyen.


A kékes-zöldes Manduláé, ő készítette teljesen egyedül. Zöld gyapjúfelvetés, kék vetülékfonal beszövésével. A finom, leheletnyi csíkmintát a nemrég font moher-buklé fonalam adta.


Még rojtozásra várva.


A másikat Hangával együtt szőttem.


Próbaszövést kellett volna készíteni, de mivel a koncepció csupán annyi volt, hogy kipróbálásra kerüljenek a különböző vastagságú, minőségű és színű gyapjak, így az egész stóla a maga 2 méter 20 cm-ével egy darab "próba" lett. Szakaszosan szőttünk felváltva Hangával. Ő szombaton még kártolt, vasárnap font, majd hétfőn beleszőtte a stólába az új fonalait.


Az alapokat Lőrincz Péter-féle egyágú gyapjú fésüsfonal adta, a csíkok anyagát mi fontuk kéziorsón, illetve rokkán. Nincs benne szabályszerűség, játszottunk a színekkel és a csíkminta ritmusaival. (Összesen 27 dkg.)
Ezer hála és köszönet Lőrincz Péternek, Csapó Angélának és Sáringer Erzsébetnek.

És a jó időben kicsit festettem is, kissé apadt végre az elsősök fonalas zsákja. Még hátravan néhány kiló.Gyönyörű ősz van!

6 megjegyzés:

 1. Gyönyörű stólákat készítettetek! A festett fonalad színei pedig mindig elvarázsolnak!:D

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szépek lettek!! Micsoda színek!! Mennyi időbe telik egy ilyen stóla megszövése?? Rengeteg munka lehet benne!

  VálaszTörlés
 3. Egyszerűen nem tudok betelni ezekkel a stólákkal! Annyira tetszenek a bennük futó színes szálakkal!

  VálaszTörlés
 4. Köszönjük szépen!
  Kislányoknak is egy nap alatt elkészült. A nagyok azt mondják, hogy szuperszonikus Lőrincz-féle szövőszékkel akár három is elkészül egy nap alatt. Szerintetek mire gyűjtök? Jajnekem!

  VálaszTörlés
 5. Fantasztikusan ügyesek vagytok !!Gyönyörűek ezek a színek .:)

  VálaszTörlés
 6. Kedves Adrienn, már régen jártam erre, de ismét csodákra leltem! Gyönyörűségesek a stólák, no meg a fonalak...! Annyira ügyesek a lányok! Káprázatosak a színek! Öröm ide jönni Hozzád!

  (Egy levéllel még adós vagyok... Bocsánat. A közeljövőben válaszolok, csak kicsit összecsaptak mostanság a fejem fölött a hullámok...)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...