2011. február 18., péntek

Hogyan tovább...?


Az ételfestékkel festett 10 dekányi szalaggyapjúból megfontam 55 grammot. Először hosszában ketté választottam a gyapjút, majd külön orsóra fontam fel őket. A két szál cérnázásával az volt a célom, hogy az azonos színek lehetőleg egymás mellé kerüljenek. Ez néhol sikerült is. Ahol nem, az sem baj, bár látom, hogy a szép lila a zöld mellett kioltódik, fakóbb fénybe vonva a fonalat.

A kérdés, hogyan tovább...
Ugyanis találtam még házi festésű színjátszó petrolkék gyapjút, ami amúgy színben nagyon harmonizálna. De mi lesz, ha a cérnázással megint vagy talán most még inkább valamit elbénázok? Lehet, hogy inkább hosszan színátmenetesre, tehát szakaszosra kéne fonnom? Vagy hagyjam csak önmagában?Várok holnapig. Talán kapok ötleteket, némi inspirációt a lányoktól a holnapi fonós találkozón.
Jaj, nagyon várom, már csak egyet kell aludni!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépséges lett a fonalad, tanácsot adni én még nem tudok, mert én is pont ezekkel a kérdésekkel küzdök:) De hátha holnap majd dűlőre jutunk;) Én is nagyon várom már.

    VálaszTörlés
  2. Hát, én azt csinálnám, hogy hagynám a festettet magában, megfonnám a türkizt is magában, aztán kötnék belőle valami fair isle-t...

    VálaszTörlés
  3. Köszi, lányok, holnap megbeszéljük!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...