2011. május 11., szerda

Kék a zölddel

Írtam már, hogy nagyon szeretem,

... de most az esztétikumon túl hasznossága is kell legyen a dolognak. Merthogy a Kékvölgy új iskolát kell építsen Pilisszentlászlón. A régi (önkormányzati) épületet kinőttük, valahogy igen sok kisgyerek akar ebbe az iskolába járni.
Szóval kellenek az anyagi javak (is), és én úgy tudok e nemes cél szolgálatába állni (amellett, hogy csákányt, lapátot ragadok, főzök a munkásoknak, esetleg vigyázok a munkások, azaz a mi gyerekeinkre), hogy néhány kézműves termékem bevételéből egy bizonyos összeget az iskolaépítés javára ajánlok fel. És hogy neve is legyen a dolognak, egy név alá vontam (megkülönböztetésképpen) e tárgyakat. Minden, ami kék ÉS zöld. Ez lesz a Kékvölgy Kollekció. Hogy aki innen vásárol, tudja, hogy pénzének egy jó része téglára, ajtótokra, habarcsra, neadjisten WC-ülőkére fog fordítódni. Egy új iskolára.

Kék és zöld. Mert ha kimegyünk a határba, és elnézünk az erdő felé (ahol az iskola épül) és az erdő fölé (ami ott a leendő iskola fölött kékül), akkor csak kéket és zöldet látni.


Ezek a Kékvölgy-kendők.

Ő pedig az első Kékvölgy-selyemmanó.


És neki már egy kétéves kisfiú a gazdája, aki ebbe az ÚJ iskolába fog járni.

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...